Μήνυμα από τον εκδότη

Αυξημένη ζήτηση για τα λεπτά φύλλα αλουμινίου, μειωμένη ζήτηση για τα πιο παχιά φύλλα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Συνεταιρισμό Φύλλων Αλουμινίου (EAFA) για το 2013.

Tα λεπτά φύλλα αλουμινίου χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των γνωστών σε όλους μας αλουμινόχαρτων οικιακής χρήσης, αλλά και στις εύκαμπτες συσκευασίες. Από την άλλη μεριά, τα πιο παχιά φύλλα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ημιάκαμπτων δοχείων αλουμινίων, καθώς και σε διάφορες τεχνικές εφαρμογές. Και αυτό ακριβώς είναι που μας ενδιαφέρει εμάς. Οι τεχνικές εφαρμογές. Σύμφωνα με τον EAFA, η μείωση αυτή σχετίζεται άμεσα με την αβεβαιότητα που επικρατεί στις κατασκευαστικές και τεχνικές αγορές.

Στις 22 Νοεμβρίου του 2013 πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο η ετήσια συνάντηση της Ιταλικής Ένωσης επεξεργασίας επιφανειών αλουμινίου (Aital). Μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία που αναφέρθηκαν είναι η μείωση της παραγωγής προϊόντων διέλασης αλουμινίου στην Ιταλία, μεταξύ 2007 και 2013, από 567,00 τόνους στους 344,00. Επίσης,  κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, η οικιακή ζήτηση μειώθηκε σχεδόν στο μισό, από 440,00 τόνους στους 219,00. Ο Mario Bertoli, πρόεδρος των Ιταλικών Επιχειρήσεων μη σιδηρούχων μετάλλων, δίνει τη δική του εξήγηση για το τι προκάλεσε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Ανάλογα με το κράμα αλουμινίου, διαφέρει και η αντοχή του. Για παράδειγμα, η Σειρά 2000 αποτελείται από κράματα αλουμινίου/χαλκού και διακρίνεται από υψηλότατη μηχανική αντοχή. Ωστόσο, η συγκεκριμένη σειρά δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στη διάβρωση. Αντιθέτως η Σειρά 3000, που αποτελείται από κράματα αλουμινίου/μαγγανίου, διακρίνεται για τη μεγάλη αντοχή της στη διάβρωση που προκαλούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι.

Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη δημιουργία σε πολλές περιπτώσες ακραίων συνθηκών διαβίωσης. Και τι προκαλούν οι ακραίες συνθήκες διαβίωσης; Έκρηξη της εγκληματικότητας. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό δίνουν οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, που σας προτείνουν στο σχετικό αφιέρωμα μας οι μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες του χώρου: ALUMIL, APERTO, EUROPA, GOLDEN DOOR & SIAMO.

Τέλος, επειδή έχει συμβεί σχεδόν σε όλους μας να ψάχνουμε μανιωδώς την επαγγελματική κάρτα που μας έδωσε μια εταιρεία αλουμινίου που μας ενδιέφερε και να μην τη βρίσκουμε, στο τεύχος αυτό εγκαινιάζουμε μια νέα ενότητα στο περιοδικό μας, τον “Χρυσό Οδηγό εταιρειών αλουμινίου”. Στην ενότητα αυτή θα σας παρουσιάζουμε τις επαγγελματικές κάρτες των εταιρειών/συνεργατών μας. Η αντίστοιχη ενότητα υπάρχει φυσικά και στη νέα δυναμική ιστοσελίδα μας, στη διεύθυνση www.aludata.gr.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ