To Mayia Exclusive Resort & Spa είναι μία νέα πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα 500 κλινών και 250 δωματίων, η οποία βρίσκεται στη περιοχή του Δήμου Ασκληπιείου στη Ρόδο.

Το ξενοδοχείο αναπτύχθηκε γύρω από ένα κεντρικό άξονα που συνδέει το κτίριο των κεντρικών λειτουργιών με τη κεντρική πισίνα, τα εστιατόρια, το bar και την έξοδο προς τη θάλασσα. Οι χώροι του σχεδιάστηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρουν πολλαπλές επιλογές αναψυχής, αλλά και μια μοναδική αίσθηση ηρεμίας.

O χώρος του εστιατορίου πλαισιώνεται εξωτερικά από καταρράκτες και από το υδάτινο στοιχείο της κεντρικής κλίμακας, που συνδέεται με τις πύλες. Το minimal design του εξελιγμένου συρόμενου SUPREME S650 PHOS που χρησιμοποιήθηκε, αναδεικνύει με ιδανικό τρόπο την άμεση σύνδεση του εσωτερικού χώρου με τη θάλασσα που κυριαρχεί στο εξωτερικό περιβάλλον, δημιουργώντας στους πελάτες μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. Το κομψό και παράλληλα στιβαρό ανασυρόμενο σύστημα SMARTIA S560 που χρησιμοποιήθηκε στα δωμάτια, εκτός από την υψηλή λειτουργικότητα και την υψηλή θερμομόνωση-ηχομόνωση, διασφαλίζει μία μαγευτική θέα προς τη θάλασσα.

Οι βιοκλιματικές πέργκολες SMARTIA PG160P Santorini με ρυθμιζόμενες περσίδες, που χρησιμοποιήθηκαν στους χώρους των δύο εστιατορίων και της πισίνας, «παίζουν» με το μεσογειακό φως ανάλογα με την γωνία του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, στους χώρους του spa εφαρμόστηκε το εξαιρετικό σύστημα δαπέδου decking WOODEE, προσδίδοντας μια αίσθηση φυσικότητας και οικειότητας. Τέλος, το σύστημα SMARTIA M10800 για αίθρια αλουμινίου, συνέθεσε μαζί με το προηγμένο σύστημα για υαλοπετάσματα SMARTIA M7 μια μοναδική ατμόσφαιρα καθαρότητας και άνεσης.

Τα αρχιτεκτονικά συστήματα της ALUMIL συνέβαλαν όχι μόνο στην απαιτούμενη υψηλή λειτουργικότητα και την ενεργειακή «οχύρωση» του ξενοδοχείου, αλλά ταυτόχρονα πρόσθεσαν μία εξαιρετική πινελιά πολυτέλειας χάρη στην κομψότητα και τα καλαίσθητα φινιρίσματά τους.